De no-nonsense keuken van Van der Valk Hengelo

Goed personeel is van groot belang, vinden Paul van der Valk en zijn vrouw Hedwig. Ze zoeken hun mensen met beleid uit, zeker als het om prominente plekken gaat. Naast dat het horecabloed in de familie stroomt, zijn er toegewijde personeelsleden mee naar Twente verhuisd om daar de hotels te bemannen. Zo ook de chef-kok om het restaurant van Hotel Hengelo in goede banen te leiden.

Paul van der Valk was op zoek naar iemand die in Hotel Hengelo een goede en eerlijke keuken neer kon zetten en waar mogelijk de kwaliteit omhoog kon brengen. “Ik ben altijd op zoek naar het beste personeel voor alle Van der Valk hotels. De kwaliteit staat of valt met de kwaliteit van de medewerkers.” Dit geldt voor bediening, schoonmaak, bedrijfsleiders en chef-koks.

“Dit hotel biedt heel veel kansen. Er is een leuk publiek, dat houdt van goed eten,” zegt Paul van der Valk. “Ons uitgangspunt is de gasten te vertroetelen.”

De uitdaging, voor eigenlijk ieder restaurant, is het zich onderscheiden van alle andere restaurants in de regio door van alle gerechten iets extra’s te maken. Paul van der Valk noemt het topsport, vooral op de drukke dagen. “Op zondag honderden gasten á la carte bedienen is geen uitzondering, maar het is ontzettend hard werken. Een no-nonsense instelling hoort daarbij.”

De gerechten op de kaart zijn dusdanig samengesteld dat ze voor tien gasten smaakvol en met zorg gemaakt kunnen worden, maar ook voor driehonderd. Of het nu een rustige maandag is of een drukke zondag, een gerecht hoort altijd even lekker te smaken en er even verzorgd uit te zien.

Ook de keuken wordt met een no-nonsense beleid gerund. Geen 22 smaken op één bord, maar gebalanceerd, verfijnd en bovenal heerlijk. Er wordt veel gewerkt met lokale, regionale en biologische producten.

“Een goed voorbeeld zijn de geitenkaasjes van Landgoed Twickel waar een geitenboerderij die twee keer per week verse kaasjes maakt. Op die manier heb je een product met een verhaal op de kaart staan.”

U kunt de actuele menukaart van Hotel Hengelo online bekijken. Van der Valk serveert ieder seizoen de beste gerechten.

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Accepteer".

Back to top