Alles over de renovatie van Van der Valk Hotel Hengelo

Paul en Hedwig van der Valk, die eerder Hengelo, Zwolle en Enschede op de kaart hebben gezet, zijn ontzettend druk met de realisatie van Hotel Deventer. De eerste paal werd in het voorjaar van 2018 geslagen, de bouw van het viersterren-plus hotel langs de A1 in Bedrijvenpark Deventer is in volle gang.

Paul van der Valk: “Op de begane grond komt een grote bar en restaurant met ontbijtbuffet. Op de eerste verdieping zijn veertien vergaderzalen gepland en een Live Cooking restaurant. Er zijn in totaal 140 kamers en suites. Onze eyecatcher komt op de negende verdieping: een royaal zwembad met wellness en fitness. Waarom we gekozen hebben voor deze plek? Omdat Deventer één van de oudste steden van Nederland is met een rijke historie. De stad heeft een prima ligging om Midden- en Oost-Nederland met elkaar te verbinden wat betreft de zakelijke markt.”

Hedwig vult aan: “De Hanzestad heeft veel te bieden, ook voor toeristen. Hotel Deventer is ideaal voor een verblijf van één of meerdere dagen. Het wordt daarom een hotel voor de zakelijke én leisuremarkt.” Wat het meest bijzonder aan Hotel Deventer is? Paul van der Valk: “De daktuin die op het hotel komt. Die wordt toegankelijk voor de gasten van de suites zodat ze daar heerlijk kunnen genieten van de zon en het uitzicht. Ook onze koks zullen vaak boven zijn te vinden: op de daktuin wordt ook een moestuin aangelegd.” Hedwig: “Bijzonder is ook dat we historische elementen van de stad Deventer laten terugkomen in het interieur. De ambachten uit de middeleeuwen, de vormen uit de gotische bouwstijl, decoratieve kunsten en ook de boekdrukkunst zul je bij ons zien. Centraal bij de beetje Scandinavische inrichting staan mooie vormen, symmetrie en de rijke kleuren in de textiel.’’

“We hebben er zin in,” stelt Paul. Dit is een prachtige streek om er even helemaal tussenuit te zijn. Zowel voor de leisure als de zakelijke markt. En wat is er dan prettiger dan in een goed hotel van Van der Valk Exclusief te verblijven?”

De reden dat het Van der Valk concern koos voor uitbreiding in deze streek is dat er zo ontzettend veel te doen is. “Overijssel is zo mooi, of je er nu een dag of een week bent, je bent op slag verliefd op dit gebied.”

“Maar niet alleen de mooie omgeving is reden voor uitbreiding hoor, ik hou er gewoon van om meerdere paarden voor mijn kar te hebben,” stelt Paul van der Valk. “Dat is toch kenmerkend voor vrijwel alle Valken; wij houden van ondernemen en bezig zijn. Voor Hotel Zwolle en Hotel Enschede was ik dag en nacht in de weer. Toch begon het toen alweer te kriebelen voor een volgend hotel en al snel was de aankoop van grond in Deventer definitief. Ik vind bouwen echt leuk, eerst stoeien met de architect voor een mooi ontwerp en dan met de aannemer aan de slag voor de uitvoering ervan. Het prettige is dat we al onze bouwervaring steeds opnieuw meenemen bij de nieuwe hotels zodat deze keer op keer beter, mooier en duurzamer worden gebouwd. We hebben een vaste huisarchitect, de heer Teunissen en een aantal vaste aannemers. Er is inmiddels een hoop know-how verzameld voor het bouwen van een Valk Exclusief Hotel.”

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Accepteer".

Back to top