Het Twentse erfgoed blijft zichtbaar in Van der Valk hotels

Van origine zijn de grote steden in Twente echte textielsteden. Daar hebben Paul van der Valk en zijn vrouw Hedwig slim op ingespeeld met de styling van hun Van der Valk hotels in Enschede en Hengelo. Samen met een team van architecten, technici en stylisten heeft Van der Valk gekozen voor elementen uit de textielindustrie. Die zijn overal in het pand terug te vinden. Hotel Enschede vervult ook een regionale functie in Twente en ligt heel centraal.

Paul van der Valk vertelt dat de verhouding van de gasten ongeveer 50/50 is. Vijftig procent zakenmensen en vijftig procent toeristen. “We proberen om 365 dagen per jaar omzet te genereren. In de zomer valt het zakelijke gedeelte stil en zijn er meer toeristen. Van maandag tot vrijdag zijn er veel zakenmensen, in het weekend weer de toeristen bij Live Cooking, de Brunch of gewoon à la carte.”

In Twente zijn ook prachtige fietsroutes waarin het Twentse erfgoed in al haar glorie te zien is. Paul van der Valk is er fan van: “Er zijn fraaie dorpjes waar soms wel zeven of acht kastelen liggen. Vroeger wisten ze al dat Twente mooi was en dat je daar moest bouwen! En wat je hier ook in de omgeving hebt zijn schitterende landgoederen van de vroegere textielbaronnen. Almelo en Enschede zijn van origine echte textielsteden. Een klein stukje verderop ligt Landgoed Twickel, de grootste particuliere landeigenaar van Nederland. Er is volop groen om je heen. De Duitse grens ligt maar twintig kilometer verder. We hebben daardoor veel gasten die via de A1 Nederland binnenkomen.”

Die gasten variëren van Scandinaviërs tot Polen tot Russen. Het zijn vooral mensen die onderweg zijn naar het westen, hier stoppen en overnachten. Paul van der Valk: “De locatie is absoluut belangrijk voor een hotel.” De familie heeft er wel tien jaar over gedaan om te beslissen waar het hotel, nu Hotel Hengelo, kwam. “Toen bekend werd dat de A1 vanaf Deventer werd doorgetrokken, hadden we onze locatie gevonden!”

De bouw voor Hotel Deventer is op dit moment in volle gang. “Ook daar willen we het typische Twentse erfgoed laten zien”.

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Accepteer".

Back to top