Hoe Hotel Zwolle tot stand kwam

Het gaat goed met Hotel Zwolle. Sinds eind 2013 heeft het hotel zijn deuren geopend voor het publiek. Hedwig, de vrouw van Paul van der Valk, heeft zich met de inrichting bezig gehouden en is enthousiast over hoe het uiteindelijk is geworden. Er is in korte tijd veel gebeurd!

“Toen de ruwbouw stond, zijn we begonnen met de afbouw en alle details die daarbij kwamen kijken. De afbouw is gecoördineerd door P.A.M. Teunissen Architectenbureau te Voorschoten, omdat het noodzakelijk was dat we voor alles goede en strak geplande tijdslijnen aanhielden. Er zijn veel verschillende firma’s tegelijk aan het werk geweest, of vlak na elkaar.”
Paul van der Valk: “Toen de vloer was gestort, kon de tegelzetter aan het werk. Daarna kon het stucwerk beginnen. Het is heel belangrijk dat dit goed gepland werd, zodat het georganiseerd en overzichtelijk bleef.”

Brainstormsessies

Voor Hedwig van der Valk en haar team kwam daarna de taak om het interieur te bedenken en in te delen. Daar gingen veel brainstormsessies aan vooraf. Ook zijn er talloze hotels in binnen- en buitenland bezocht, beurzen en winkels bekeken en natuurlijk zijn er ervaringen uitgewisseld met de al eerder gebouwde hotels van Van der Valk. Hedwig: “ We hebben ons laten inspireren door internationale woonmagazines, boeken en het internet. Uiteindelijk hebben we al onze bevindingen bij elkaar gelegd en kon ons ‘ideale’ interieur worden weergegeven door middel van sfeerschetsen. Hier zijn we verder op gaan borduren en met een paar kleine wijzigingen en correcties was het een passend interieur geworden voor de hotelgast van Hotel Zwolle.”

Proefkamer

Toen de globale ontwerpen klaar waren, was het tijd om details als vloerbedekking, stoelen, bedspreien en tegels uit te kiezen. “We hebben gebruik gemaakt van een ‘proefkamer’, een kamer die we als eerste helemaal hebben ingericht, zodat we deze in de praktijk konden testen of alles goed werkt, maar ook of alle gekozen materialen en items mooi met elkaar matchen. Verder zijn we druk geweest met het uitwerken van alle vaste delen op de begane grond, de eerste en tweede verdieping, zoals de receptiebalie en de buffetten voor het restaurant. Daarna hebben we de verdere aankleding verzorgd met behang, meubilair, stoffen en overige decoratie.” Het doel van Hedwig en Paul van der Valk was om het hotel aan het eind van 2013 open te kunnen stellen voor publiek. Dat is gelukt.

Hotel Zwolle ligt langs de A28 aan de Nieuwleusenerdijk op de Hessenpoort in Zwolle. De toren telt negen verdiepingen en is bijna veertig meter hoog. De naast gelegen hotelvleugel is dertig meter hoog; de nieuwe vestiging beschikt over 185 ultramoderne kamers en acht suites. Naast de kamers is er ook nog een restaurant met ruimte voor 300 gasten, achttien vergader- en congresaccommodaties, een wellness/fitness afdeling op de zesde etage en een eigen parkeergelegenheid met ruimte voor 800 auto’s. Er is een apart Live Cooking gedeelte met een speciale kidscorner aanwezig.

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Accepteer".

Back to top