‘Ik ben trots op het ondernemerschap van Van der Valk’

Quint is de zoon van Paul van der Valk. Als telg van de familie Van der Valk koos ook Quint voor een carrière in de horeca. Hij is nu bedrijfsleider in Hotel Zwolle. “Ik ben heel erg blij met mijn werk,” vertelt hij.

“Geen dag is hetzelfde. Dat vind ik juist mooi. Bij ons heb je van tevoren geen idee hoe een dag gaat lopen, elke keer zijn er weer uitdagingen. Op een werkdag gebeurt er altijd wel iets waarbij je snel moet schakelen of moet improviseren. Je hoeft je nooit te vervelen in een bedrijf dat 24/7 open is!

Daar gaat wel een leerschool aan vooraf. Ik heb veel kennis opgedaan binnen onze familie en leer nog elke dag. Zo heb ik twee jaar in Hotel Vianen mogen werken bij mijn oom Martin, samen met mijn neef Rik. Dat was een bijzondere ervaring, omdat ik er op veel verschillende afdelingen aan de slag kon. Van de receptie tot de sales en van restaurant tot banqueting. Daarna heb ik een tijd in Hotel Nootdorp gewerkt.

Voor buitenstaanders lijken misschien alle van der Valk-hotels op elkaar, maar dat is niet zo. Iedere locatie heeft zijn eigen charme. Dat maakt ons familiebedrijf ook zo mooi. Hoewel Vianen en Nootdorp allebei hotels zijn die grotendeels op de zakelijke markt zijn gericht, zijn het twee totaal verschillende bedrijven. Qua personeel, qua gasten, qua sfeer…. Ook hier heb ik de nodige ervaring opgedaan en veel bijgeleerd.

Inmiddels werk ik in Hotel Zwolle, één van de nieuwste hotels. Mijn vader Paul van der Valk is met Hedwig vanuit Hotel Hengelo een aantal nieuwe hotels gaan bouwen. Eerst Zwolle, daarna Hotel Enschede. Nu staat Deventer in de steigers. Het is prachtig om dat van dichtbij mee te maken. Ik ben regelmatig op de bouw om te zien hoe alles reilt en zeilt tijdens zo’n proces. Momenteel worden er behoorlijk wat hotels gebouwd en ik ben echt trots op de ondernemende spirit van ons concern.

Ik zie dat de economie aantrekt en dat mensen weer geld uitgeven aan een weekend in een fijn hotel en lekker uit eten gaan. Dat laatste wordt steeds persoonlijker; gasten willen echt een avond uit. Dat kan perfect bij onze Live Cooking-avonden of tijdens de brunch op zondag; dat is een klein feestje.

Om inspiratie op te doen, ga ik regelmatig uit eten. Ik hou ontzettend van de Japanse keuken. Ik ben altijd te porren voor sushi of, nog lekkerder, van de plaat eten bij zo’n Japanse kok. Ook vind ik het leuk om, als er ergens iets nieuws opengaat, een restaurant uit te proberen. Uit eten gaan is mijn passie. Ik ben ook vaak bij neven en nichten in de hotels. Het is echt leuk om te zien dat iedereen mooie gerechten op de kaart heeft. Zo doe je nieuwe ideeën op. Ik zei al: je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt bij Van der Valk.”

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Accepteer".

Back to top